۱۲ عادت نادرست غذایی که باعث چاقی می شود

یکی از علت های چاقی عادات و باورهای نادرست غذایی که طی سالیان در فرهنگ جامعه به وجود آمده است، عادت های نادرست غذایی است که در ادامه به برخی از این موارد اشاره می کنیم

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس، یکی از علت های چاقی عادات و باورهای نادرست غذایی که طی سالیان در فرهنگ جامعه به وجود آمده است، عادت های نادرست غذایی است که در ادامه به برخی از این موارد اشاره می کنیم:
۱۲ عادت نادرست غذایی که باعث چاقی می شود

۱. حذف بعضی از وعده های غذایی مثل صبحانه یا شام که باعث کاهش سوخت و ساز بدن می شود و در نهایت به جای کاهش وزن، افزایش وزن را به دنبال دارد.

۲. حذف میان وعده که باعث افزایش اشتها و دریافت بیشتر غذا در وعده های اصلی می شود.

۳. مصرف نوشابه و نوشیدنی قندی همراه با غذا که علاوه بر دریافت کالری بیشتر باعث تحریک معده و مشکلات ثانویه می شود.

۴. مصرف نوشیدنی انرژی زا در جوانان و نوجوانان برای افزایش تمرکز: این نوشیدنی ها از درصد بالایی قند و کافئین تشکیل شده که علاوه بر کالری زیاد، باعث ایجاد نوعی اعتیاد و علاقه در فرد می شود. همچنین مصرف زیاد کافئین باعث ایجاد استرس و تحریک معده می شود.

۵. مصرف زیاد قند و مواد قندی همراه با چای و قهوه در طول روز

۶. نبود تحرک و فعالیت بدنی مناسب در طول روز: با افزایش شهرنشینی و مشغله فردی تحرک افراد در طول روز کاهش یافته که باعث کاهش سوخت و ساز بدن و تجمع چربی می شود.

۷. مصرف تنقلات به جای مواد غذایی سالم در نوجوانان

۸. مصرف یک میان وعده شیرین بعد از وعده اصلی غذا

۹. تند غذا خوردن و نجویدن درست غذا

۱۰. بی توجهی به حالات روحی که باعث پرخوری عصبی می شود.

۱۱. ریزه خواری

۱۲. مصرف کم لبنیات، میوه و سبزی

راهکارهای اصلاح عادت های نادرست غذایی

· افزایش میزان تحرک و داشتن فعالیت فیزیکی منظم و روزانه

· داشتن عادات خوب غذایی از جمله آرام غذا خوردن و خوب جویدن غذا

· استفاده از رژیم های غذایی که غنی از میوه و سبزی تازه باشد.

· پرهیز از خوردن غذاهای چرب و پر نمک و غذای حاضری و نوشابه های گازدار

· حفظ آرامش و پیشگیری از تنش های روانی می تواند در کنترل وزن موثر باشد؛ بسیاری از مردم در پاسخ به عواطف منفی مانند اندوه یا خشم شروع به خوردن می کنند.

· کاهش مصرف مواد غذایی نشاسته ای، برنج، آرد و غذاهایی که از آن تهیه می شود، نظیر ذرت، غلات، ماکارونی، باقلا، سیب زمینی، عدس، نخود، لوبیا، بیسکوئیت و کیک

«نیلوفر اکبری»، کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha